Kunskapsbas

Hjälp mig välja luftrenare

Barn

Familj med två barn

En sak barn och gravida kvinnor inte bör vara utan – ren luft

Forskare har kommit fram till att småbarn som vistas på golvet andas in motsvarande fyra cigaretter om dagen. Mögelsporer, damm, pollen och allergener – alla luftföroreningar som förekommer i bostäder är mer koncentrerade närmare golvet. Därför är det så viktigt för småbarn att ha ett allergivänligt hem.

Ren luft under graviditeten spelar en avgörande roll för mammans och fostrets välbefinnande och hälsa.

En tysk-fransk vetenskaplig studie visar tydligt vilken skadlig effekt partiklar har på barnets födelsevikt. För kvinnor som utsatts för högre koncentrationer inandningsbara partiklar (PM2.5) under graviditeten var sannolikheten att föda barn under genomsnittlig födelsevikt (under 3 000 g) upp till 70 procent större.

Genom sitt avancerade filtreringssystem och sin ultratysta design är IQAir HealthPro-modellerna idealiska för att skapa den säkra och hälsosamma miljö ditt barn behöver. Med IQAir kan du vara tryggt förvissad om att du gör det bästa valet för barnets hälsa.

Partner med American Lung Association

Logotyp - American Lung Association

American Lung Association har utsett IQAir till exklusiv partner för sin utbildningskampanj om kvaliteten på inomhusluft.