Nyheter

Nedan visas länkar till alla våra nyheter. Observera att det som står i nyhetsartiklarna endast gäller för de datum då artiklarna publicerats. Spirare avsäger sig allt ansvar för eventuella ändringar av prisuppgifter och annan information som inträffat efter att artiklarna har publicerats.

Ren luft över Stockholm
Nyhet

Renare luft har räddat tusentals liv i Sverige

Nästan 3000 liv kan ha sparats under de senaste tjugo åren genom den förbättrade luftkvaliteten i svenska städer. Detta har forskare från Göteborgs universitet kommit fram till genom studier av en högupplöst datormodell över luftföroreningarna i sex svenska städer, närmare bestämt Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Uppsala och Umeå.

Läs mer »
Luftrenare i rum med många tavlor
Nyhet

Spirares luftrenare på spa-resort!

Spirares världsledande luftrenare används i allt från kliniska laboratorium till nöjesinrättningar som vill erbjuda sina kunder bästa möjliga komfort. Till den senare kategorin hör Fornudden Mansion som är en ny typ av resort med spa, bar och restaurang samt konferens- och eventanläggning.

Läs mer »
Lärare undervisar elev
Nyhet

Luftrenare i skolor ökar elevers prestationer!

Efter att en gasläcka upptäckts i ett område i USA valde man att sätta in luftfilter i alla skolor inom 5 kilometers radie från läckan. Man fann snart att prestationerna hos eleverna i dessa skolor var bättre än motsvarande prestationer hos elever i andra skolor.

Läs mer »
Vattenkanna som vattnar växter
Nyhet

Kan växter rena inomhusluft?

Kan växter rena inomhusluft? I denna artikel går IQAirs reportrar igenom vad forskningen faktiskt visar och ger ett vetenskapligt underbyggt svar på frågan om växter verkligen kan förbättra byggnaders inomhusluft.

Läs mer »