Referenser

Kända användare

Montana State University

Montana State University

Montana State University: IQAir hjälper forskare att fokusera på livräddande teknologi

IQ Air (Aug 3, 2023)

Fördelen med tidig upptäckt av cancer driver forskare vid Montana State University i Bozeman att utveckla ny teknik. Under överinseende av Dr. David L. Dickensheets upptäcker dessa forskare nya områden inom optoelektroniken, till exempel tillämpningen av enheter som genererar, upptäcker och styr ljus (1). Målet är utveckling av elektronskanningsteknik som kommer att ge läkare möjligheten att skapa subdermala bilder för cancerdetektering och andra tillämpningar.

Flera laboratorier vid institutionen för elektro- och datateknik är dedikerade åt detta. Forskare använder mikrobearbetade 4 mm speglar (kända som MEMS deformerbara speglar) för att möjliggöra tillförlitlig avbildning av ett komplext föremål som mänsklig hud. Dessa bildsystem är mycket känsliga och därför mottagliga för kontaminering av främmande partiklar som landar på linserna och skapar bildfläckar.

En damm- och partikelfri miljö för forskning

För att skydda kvaliteten och integriteten hos den avbildning som produceras i labbet är forskarna beroende av IQ Airs topprankade luftrenare för att kontinuerligt kunna filtrera partiklar från luften.
”Våra enheter är så känsliga att en enda dammbit påverkar resultaten”, säger Dickensheets. ”IQ Air-teknologin stöder våra framsteg genom att tillhandahålla en ren och stabil testmiljö och genom att minska stilleståndstiden för underhåll och rengöring.”

Varje labb använder en HealthPro 150-luftrenare. IQAir-systemen ger en jämn tillförsel av luft som är fri från mer än 99,97 % av alla partiklar med en diameter på 0,3 mikrometer eller större.

Systemavbrottstid minskad

”Förutom att förbättra den optiska kvaliteten och bildkvaliteten, har högpresterande luftfiltrering i laboratoriet hjälpt till att minska systemunderhåll och stilleståndstid”, säger forskningsassistent Warren Foster.

Denna mödosamma uppgift upptar flera forskares tid och kräver ibland att det optoelektriska systemet stängs av i dagar.

”Närvaron av ren luft i labbet gör att våra forskare kan lägga mindre tid på att rengöra optiska brister och mer tid på att minska avståndet till livräddande resultat”, säger Foster.

Läs mer om HealthPro 150

Avskrivning av ansvar

Observera att det som står i denna artikel, och alla artiklar på denna webbplats, endast gäller för de datum då artiklarna, eller originalartiklarna, publicerades. Spirare avsäger sig allt ansvar för eventuella ändringar av information och alla händelser som inträffat efter att artiklarna har publicerats.