Referenser

Kända användare

Hong Kongs sjukhus

Sjukhus i Hong Kong

IQ Air har valt till leverentör av luftrenare till Hongkongs sjukhus för att bekämpa SARS och COVID

IQ Air (Dec 1, 2020)

Hong Kong Hospital Authority (HKHA) valde IQ Airs avancerade luftfiltreringssystem som ett verktyg för att bekämpa SARS – och Covidvirus. Detta beslut fattades efter rigorösa tester för viruskontroll av det lagstadgade organet som hade ansvaret för att hantera alla statliga sjukhus och institut i Hong Kong.

Jakten på den bästa luftrenaren för filtrering av virus

Under epidemin 2003 var Hongkong-regionen ett av de värst drabbade områdena med 1755 rapporterade SARS-fall (varav 376 var vårdpersonal), vilket resulterade i totalt 300 dödsfall.

Vid den tiden fokuserade HKHA på speciella tekniska kontroller som en del av sin strategi i kampen mot SARS. För att hitta den mest effektiva och pålitliga lösningen utförde Hongkongs regerings avdelning för elektriska och mekaniska tjänster (EMSD) rigorösa tester på induktiva HVAC-system och rumsluftrenare.

Med hjälp av sofistikerade laserpartikelräknare som registrerar antalet partiklar i luften, även de som är mindre än ett virus, testade EMSD den faktiska filtreringseffektiviteten hos många luftfiltreringssystem. Efter veckor av testning och installation av flera testsystem valde HKHA slutligen IQ Air som den enda rumsluftrenaren för SARS patienters rum.

Systemet de bestämde sig för vara den bästa luftrenaren för att filtrera virus var IQ Air HealthPro 250 kopplat till ett IQ Air FlexVac, det mobilt sugsystem som kan suga in och innesluta de filtrerade partiklarna.

HKHA:s urval av IQ Airs HealthPro Plus-system för sina 43 sjukhus och 47 vårdcentraler markerade första gången som specialiserade rumsluftrenare användes som en kontrollåtgärd mot SARS.

En ny sjukdom kräver fortsatt hjälp

Hong Kong Hospital Authority förlitade sig återigen på IQ Airs teknik fom hjälp i kampen mot sjukdomar när Corona-pandemin brast ut i slutet av 2019. Återigen var det HealthPro 250 som kan valde att använda i kampen mot att allvarligt virus, närmare bestämt Covid-19.

I början av Covid-pandemin tillhandahöll IQ Air även HealthPro 250-luftrenare till sjukhus i Wuhan, Kina, där Covid-viruset ursprungligen upptäcktes.

Läs mer om HealthPro 250
Läs mer om Flex Vac

Avskrivning av ansvar

Observera att det som står i denna artikel, och alla artiklar på denna webbplats, endast gäller för de datum då artiklarna, eller originalartiklarna, publicerades. Spirare avsäger sig allt ansvar för eventuella ändringar av information och alla händelser som inträffat efter att artiklarna har publicerats.