Atem X och AirVisual Outdoor

Nyhet 18 september 2023
 

Atem X och AirVisual Outdoor – Nya produkter i Spirares sortiment!

Vi på Spirare har glädjen att meddela att två nya högkvalitativa IQAir-produkter nu ingår i vårt sortiment. Produkterna i fråga är Atem X och AirVisual Outdoor!

Atem X

Ultratyst drift
Atem X är en av de tystaste, kompakta högpresterande luftrenarna på marknaden. För mindre utrymmen kan Atem X köras på lägre fläkthastigheter. I sovrum och enskilda kontor upp till 30,8 m2 uppnås två luftreningscykler per timme vid en tyst drift på endast 32 dB.

Lämplig för extra stora rum
Atem X är en högeffektiv luftrenare som klarar av upp till två luftreningscykler per timme i utrymmen på upp till 154 m2. Atem X lämpar sig med andra ord utmärkt för större rum. 

Gym med flera Atem X och person som tränar
Flera Atem X-luftrenare ger ren luft och god luftgenomströmning i gymmet

Energisnål drift och schemalagd Wi-Fi
Integrerade luftkvalitetssensorer övervakar ständigt dammpartiklar, CO2-halt, temperatur och luftfuktighet och justerar fläkthastigheten och filtreringen till lämplig nivå, vilket sparar energi. 

För att spara ytterligare energi så har Atem X en timer installerad, vilket gör att man kan ställa in automatisk avstängning och påsättning av Wi-Fi-anslutning med hjälp av den tillhörande appen.

Mycket effektiv filtrering av virus
Oberoende tester har bekräftat att Atem X har en, helt enastående, borttagningsgrad på 99,99 % för virus som till exempel Coronaviruset (HCoV-229E), säsongsinfluensans A-virus (H1N1) och Enterovirus 71 (EV71) som orsakar mul- och klövsjuka.

Mycket effektiv filtrering av bakterier, allergener och mögelsporer
Atem X har även testats för luftburna bakterier, allergener och mögelsporer. De oberoende testerna har visat att Atem X filtrerar bort 99,94 % av E. coli, 99,92 % av vita stafylokocker och 99,94 % av mögelsvampen Aspergillus niger.

Avancerad appkontroll
Atem X är kompatibel med och kan styras via världens mest populära luftkvalitetsapp: AirVisual. Med AirVisual kan du både se och ändra alla parametrar, såsom fläkthastighet, smarta lägen, timer, filterlivslängd, realtidsmätningar och historiska luftkvalitetsmätningar. 

AirVisual Outdoor

AirVisual Pro är den ultimata monitorn för utomhusluftkvalitet och mäter luftföroreningar från trafik, industri, byggande, jordbruk, dammstormar, löpeld och avfallsbränning.

Anslut med världens smartaste luftkvalitetsapp
Att installera AirVisual Outdoor går snabbt och är enkelt. Inom mindre än 5 minuter så kommer du kunna se AirVisual Outdoor’s data i realtidsappen och webbinstrumentpanelen.

Vidare så kan du exportera din AirVisual Outdoor’s data på analys och/eller dela den med miljontals lokala och globalt engagerade medborgare i världens största luftkvalitetsdataplattform.

Ledande teknik till hands

  • Flexibel molnanslutning via ethernet, Wi-Fi eller 4G
  • Upp till fyra förkalibrerade sensormoduler, som kan byta fält gör att fabrikskalibrering inte behöver utföras
  • Avancerade datavalideringsalgoritmer och flera sensorer säkerställer tillförlitliga mätningar upp till 10 år.
  • Ladda ner, hantera och visualisera både realtidsdata och historiska data
AirVisual Outdoor uppsatt på en mörkgrå balkongvägg
Med en AirVisual Outdoor utanför din lägenhet vet till 100% om det är klokt att öppna fönstret

Om våra världsledande luftrenare

Våra luftrenare tillverkas av det högkvalitativa och innovationsrika Schweiziska företaget IQAir. IQAir startade redan under tidigt 60-tal och har sedan dess varit världsledande inom portabel luftrening. IQAirs luftrenare har vunnit första pris i alla seriösa undersökningar världen över.

För oss är det ett självklart val att vara återförsäljare av just IQAirs produkter i Sverige.

Läs mer om våra luftrenare

Länkar

Läs mer om Atem X
Läs mer om AirVisual Outdoor
Läs mer om våra luftrenare generellt

Avskrivning av ansvar

Observera att det som står i denna artikel, och alla nyhetsartiklar på denna webbplats, endast gäller för de datum då artiklarna publicerades. Spirare avsäger sig allt ansvar för eventuella ändringar av information som inträffat efter att artiklarna har publicerats.